9.001.300

sostenipunts
acumulats

Consells sostenibles per assegurar la vida del planeta

La vida del nostre planeta, més que mai, està a les nostres mans. Del que fem cadascun de nosaltres en el dia a dia en dependrà que les futures generacions puguin gaudir-ne com cal.

Dutxa't! És l'opció més sostenible per al planeta

Una dutxa de cinc minuts requereix 95 litres d'aigua; si l'allargues cinc minuts més estaràs consumint prop de 200 litres, segons l'OMS.  

Fes servir el programa ECO* a la rentadora i el rentavaixella per estalviar aigua i energia

Només així consumiràs un 33 % menys d'energia, per cicle complet de rentada, o un 36 % menys d'aigua, segons l'OCU. *Anàlisi a 18 rentadores de càrrega frontal comparant el programa de cotó ECO amb el normal de cotó a 40º.

Evita fer servir el vàter com a cubell de les escombraries

Llençar tovalloletes, olis o altres materials que no siguin paper higiènic pel vàter ens costa als europeus entre 500 i 1.000 milions* d'euros l'any. Gràcies per prendre'n consciència! *Dades d'EurEau, l'associació continental que engloba les empreses d'abastament i sanejament.

Fes servir reductors de cabal d'aigua a aixetes i ruixadors

Una aixeta allibera entre 17 i 20 litres d'aigua per minut, aproximadament. Això significa que una família de quatre membres pot gastar fins a 400 euros anuals només en la dutxa (a més de l'energia per escalfar-la). Amb un perlitzador, aquesta despesa es pot reduir entre un 40 % i un 60 %, cosa que suposaria un estalvi de prop de 200 euros anuals, a més de consumir només els recursos necessaris. 

Beu aigua de l'aixeta per evitar generar més plàstics

Produir aigua embotellada costa 3.500* vegades més que l'aigua de l'aixeta, i el seu impacte en els ecosistemes és aproximadament 1.400* vegades més gran. Recorda: aigua de l'aixeta, per la salut del planeta! *Estudi liderat per l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal).

Revisa que les aixetes de casa estiguin en bon estat i no perdin aigua

Una aixeta gotejant durant 24 hores implica malbaratar més de 30 litres d'aigua al dia. Per això cal fer una revisió anual de totes les aixetes de la casa.

Tanca portes i finestres abans de posar la calefacció

Sabies que la temperatura òptima d'una casa voreja els 20-21 ºC? Hi ha estudis que demostren que l'augment d'un sol grau pot suposar un consum d'entre un 5 % i un 10 %. Utilitza la calefacció amb moderació i el planeta t'ho agrairà.

No llencis residus a la platja, ni al bosc, ni al carrer...

Els residus plàstics i altres residus (burilles, etc.) viatgen, recorren distàncies quilomètriques i acaben als oceans. A les platges espanyoles, la quantitat de deixalles de plàstic ha crescut un 65 % en els darrers sis anys, segons l'últim balanç del Programa de Seguiment d'Escombraries Marines del Ministeri de Transició Ecològica. Recorda que el mar comença al teu carrer!

Mou-te amb bicicleta! Per la teva salut i per la del planeta

Els cotxes són responsables de més del 30 % de les emissions de CO2 a la UE, amb un 60,7 % del total de les emissions del transport per carretera d'Europa. La mobilitat sostenible és la gran esperança perquè comencin a disminuir aquestes xifres alarmants.

El millor residu és el que no es genera

Al teu dia a dia pots adoptar gestos senzills com ara portar bosses de tela quan vas a comprar, triar productes envasats en cartró o vidre, fer servir palletes de metall o beure aigua de l'aixeta, etc. Evita el consum de plàstics i tingues cura del medi ambient!

Sigues tu el canvi que vols veure al món

Qualsevol gest, per petit que sigui (ser voluntari en una ONG, donar menjar o joguines, portar la roba vella a una associació del barri, etc.), és passar a l'acció per millorar el món.

Tanca el cercle sent més sostenible

Coneixes el principi de les "3R"? "Reduir, reutilitzar i reciclar", com a filosofia de vida, és el canvi que hauríem d'introduir cadascun de nosaltres a les nostres vides per millorar la salut del planeta.

Consumeix amb responsabilitat, pel bé de tothom

Es calcula que cada any prop d'un terç de tots els aliments produïts —l'equivalent a 1.300 milions de tones* valorades en 1 bilió de dòlars— acaba podrint-se al cubell de les escombraries o es fa malbé. Per això, cal que facis un consum responsable, per exemple: compra aliments locals i de temporada, tria productes frescos en lloc de processats, evita els productes amb embalatge de plàstic, etc. *Segons xifres publicades per les Nacions Unides.

Sigues eco-friendly a la feina

El paper i el cartró suposen el 90 % dels residus que es generen en una oficina. Gràcies a la tecnologia podem reciclar, reutilitzar i reduir el consum de paper. Som-hi!

Mou-te pel planeta sense contaminar

Més que una moda, els cotxes elèctrics són una aposta per assegurar la vida del planeta. A més de no emetre CO2, són silenciosos i més barats de mantenir. A Aqualia disposem de vehicles que es mouen per biogàs, energia neta que es genera a les nostres estacions depuradores d'aigües residuals (EDAR).